Over mij

Elke tekst begint bij een goed verhaal. Al sinds de oertijd vertellen we elkaar verhalen. Met die verhalen zit het vaak wel snor, maar hoe krijg je dat verhaal goed op papier? Tekstbureau Taalbaas zet jouw verhaal om in woorden die raken.

Creatieve brein achter Taalbaas
Vraag iemand om zich voor te stellen en hij begint met een verhaal af te steken. Het verhaal achter Taalbaas begon twee jaar gelede

Toen ik tien jaar geleden mijn eerste schrijfsel liet lezen was de reactie van mijn universitair docent niet mals: ‘Hendrik je schrijft niet voor je moeder’. Dat is het moment waarop mijn liefde voor schrijven is begonnen.

Mijn naam is Hendrik Tamsma en tijdens mijn studententijd in Groningen schreef ik vele teksten.  Inmiddels weet ik mijn schrijfsels goed af te stemmen op de doelgroep. Of het nu gaat om een wetenschappelijke tekst over Winston Churchill of een interview met Annie Schrijer-Pierik, ik draai er mijn hand niet voor om.

Eigen Tekstbureau
Sinds de zomer van 2018 schrijf ik met veel plezier voor Vanellus. Daar schrijf ik artikelen over (weide)vogels, natuurbescherming, landschap en landbouw. In november 2019 trok ik de stoute schoenen aan en startte als creatieve tekstschrijver mijn eigen tekstbureau. Of ik nu schrijf voor mijn moeder, voor een startende zzp’er of voor een magazine, ik weet altijd de juiste snaar te raken